Nejprodávanější knihy
Tomáš Gřivna, Rudolf Vokoun, Lukáš Bohuslav a kolektiv autorů
Jana Schlossarková
Jana Schlossarková
Jiří Jelínek a kolektiv
Eva Horzinková, Vladimír Novotný
Jana Slivka Bedlovičová
Ivana Štenglová, Jan Dědič, Milan Tomsa a kolektiv

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Zákon o zpracování osobních údajů. Komentář

2. aktualizované a doplněné vydání

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Zákon o zpracování osobních údajů. Komentář
Autoři:Jana Pattynová, Lenka Suchánková, Jiří Černý, Miroslav Růžička a kolektiv
Formát 145x205
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7502-396-4
EAN: 9788075023964
Vydáno: prosinec 2019  
Rozsah: 752 stran
Dostupnost: připravujeme
Cena: asi 1.190 Kč vč. DPH
 
Obvyklá cena: 1.190 Kč vč. DPH
 
Více informací:
Anotace:

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, GDPR, je jedním z nejvýznamnějších legislativních počinů posledních let. Stalo se globálním standardem pro ochranu dat a představuje také první komplexnější regulaci umělé inteligence.

Druhé vydání komentáře reaguje na rozsáhlou rozhodovací praxi dozorových orgánů a zejména na přijetí adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Adaptační zákon jednak zajišťuje soulad českého právního řádu s GDPR, jednak zavádí některé specifické národní výjimky, např. pro oblast zpracování pro novinářské účely nebo pro účely akademického, uměleckého nebo literárního projevu nebo v oblasti pokutování orgánů veřejné moci a veřejných subjektů.

Adaptační zákon rovněž samostatně upravuje oblast zpracování osobních údajů při zajišťování obranných a bezpečnostních zájmů České republiky, která je z působnosti GDPR zcela vyňata, a dále implementuje směrnici 2016/680 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů.

Komentář sestavil autorský kolektiv vedený zkušenými právníky s dlouholetou praxí v oblasti ochrany osobních údajů a práva informačních technologií. Jeho cílem je představit problematiku ochrany osobních údajů nejen v rovině teoretické, ale zejména praktické. Komentář je tak na vhodných místech doplněn i konkrétními příklady.

Publikace tedy představuje komplexní vhled do komplikované právní oblasti ochrany osobních údajů, jež v dnešní digitální době představuje zcela zásadní právní odvětví, jehož důležitost bude s ohledem na rychlý rozvoj nových technologií dále narůstat.

Oznámit změnu dostupnosti zboží na:  Odeslat
Mohlo by vás zajímat:
Ochrana osobních údajů v rámci veřejné správy
Ochrana osobnosti, soukromí a osobních údajů
Ochrana osobnosti v pracovněprávních vztazích
Správní řád s poznámkami a judikaturou
Tajemství v českém právním řádu
ÚZ - 1319 GDPR, Zpracování osobních údajů
Základní práva
Zákon o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákon o některých přestupcích s komentářem a judikaturou
 
Powered by Notia Business Server